BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi, İzmir


Namn:
Land:
IBAN:
BIC:
Stad:
Postnummer:
Sök även efter bankkontor


BIC / SWIFT:YAPITRISFEX   Turkiet
Bankens namn:Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi

Land:Turkiet

Gata:Menderes Mahallesi 120 Sokak No:1/1 35390
Stad:İzmir
Landsdel:Buca

Telefon:+90 2324520505
Fax:+90 2324981176

Kontor:Ja

BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi, İzmir (Turkiet) (SWIFT-kod)

BIC för Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi i İzmir är YAPITRISFEX. Förkortningen BIC står för 'Business Identifier Code' (tidigare 'Bank Identifier Code'). Detta är en internationellt standardiserad kod för identifiering av filialer vid betalningstransaktioner. Den används av kreditinstitut, mäklare och liknande företag över hela världen, och identifierar unikt varje partner som direkt eller indirekt deltar i betalningstransaktioner. Vid betalningstransaktioner används BIC/SWIFT-BIC i kombination med ett IBAN (= International Bank Account Number), varigenom BIC identifierar banken och IBAN identifierar det relevanta kontot som finns där.

Ett IBAN består i sin tur av följande komponenter:

  1. Landskoden bestående av två tecken.
  2. Det tvåsiffriga kontrollnumret. Detta är mellan 02 och 98. Med hjälp av detta kontrollnummer känns alltid ett enda felaktigt tecken igen, enskilda transponerade tecken känns nästan alltid igen, och även med flera fel är igenkänningsfrekvensen fortfarande hög.
  3. En teckensträng som identifierar det faktiska kontot. I de flesta länder är denna rent numerisk. Detta kallas också BBAN (= Basic Bank Account Number). I de flesta länder är detta bankkoden och kontonumret.

För det fiktiva kontonumret 456786725 och bankkoden 56786725, resulterar detta i ett IBAN som liknar det här: TR99 5678 6725 4567 8672 5. För att förbättra läsbarheten hos IBAN är det vanligtvis uppdelat i block med fyra tecken vardera. IBAN kan vara upp till 34 tecken långt, men det är kortare i de flesta länder.

BIC innehåller också en landskod. Till skillnad från IBAN är denna inte i början av BIC, utan finns istället på position 5 och 6. Till exempel för BIC YAPITRISFEX är detta TR. I några få fall kan landskoden från IBAN skilja sig från landskoden från associerat BIC, eftersom olika standarder används.

En BIC är antingen 8 eller 11 tecken lång, och innehåller inte en egen kontrollsiffra. Till skillnad från IBAN kan en BIC, förutom dess längd, endast kontrolleras genom att granska om den ingår i BIC-katalogen som regelbundet uppdateras av SWIFT. Vad gäller IBAN är det däremot möjligt att använda en matematisk procedur för att kontrollera om det är formellt korrekt, genom att använda den kontrollsiffra som finns i det. Endast formellt korrekta IBAN kan finnas. Frågan om en specifik IBAN faktiskt existerar kan emellertid bara besvaras av den associerade banken. Förfalskade eller inte längre existerande IBAN kan inte identifieras av kontrollsiffran.

Huvudkontoret är Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi i İzmir. İzmir finns i sin tur i Turkiet. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Buca Menderes Caddesi kan kontaktas via telefon på 2324520505.


Vi kan inte garantera informationens exakthet.

Informationsdatum: 11/2021